Prvi četrtni zbor v Novi vasi: Led prebit z odličnimi idejami

IMZ

Prvi zbor samoorganizirane četrtne in krajevne skupnosti se je zadnjega dne februarja zgodil v četrtni skupnosti Nova vas.

Na zboru smo z veseljem pozdravili več kot štirideset ljudi. V uvodnem delu, ki je zajemal predstavitev ideje samoorganizacije v lokalnem okolju in primere dobre prakse iz sveta, smo se dogovorili še o pravilih delovanja. Takoj zatem so besedo dobili udeleženci, ki so povedali, kaj pričakujejo od tovrstnih zborov, o čem naj bi odločali na četrtni in o čem na ravni mestne občine. Ljudje so sprva z razočaranjem govorili o uradni mestni politiki, hkrati pa opozarjali na številne, na videz drobne probleme, ki pa ljudem, ki se z njimi srečujejo na dnevni bazi, pomenijo velik trn v peti.

Največ odobravanja je požela točka o spremembi sestave mariborskega mestnega sveta. Ljudje so ugotavljali, da njih in njihovih interesov nikjer nihče ne predstavlja in da nimajo nikakršnega vpliva na delovanje mesta, zato tudi predlog, da svetnikov v mestnem svetu ne bi več volili na lokalnih volitvah in po strankarski pripadnosti, ampak bi jih imenovali občani na četrtnih zborih.

vir: Iniciativa mestni zbor

One response to “Prvi četrtni zbor v Novi vasi: Led prebit z odličnimi idejami

  1. “… da svetnikov v mestnem svetu ne bi več volili na lokalnih volitvah in po strankarski pripadnosti, ampak bi jih imenovali občani na četrtnih zborih.”

    Če vam pa tole uspe, se pa preselim v Maribor.

Oddajte komentar

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s